Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
MaxMember

Calitate la preturi rezonabile

Membru Bizoo de 12 ani.
5.00
5 stars: Exceptional
1 pareri

Procedura de evaluare a riscurilor SSM metoda Saint Michele

0 stars: 0.00 din 0 pareri

7 lei Lei
Brand
Metoda  Saint Michele
Pe stoc
Da
In stock
Descriere
Metoda de evaluare a riscurilor profesionale Saint Michele a fost elaborata si introdusa pe piata serviciilor din Romania, pentru ca metoda de evaluare INCDPM nu a venit cu modificari in metodologia de evaluare, care sa raspunda cerintelor de la articolul 15 alin 1 din Normele Metodologice de punere in aplicare a prevederilor legii 319/2006, norme aprobate cu HG 1425/2006.

Autorii metodei Saint Michele au elaborat si omologat o metoda de evaluare care sa ii ajute pe angajatorii care trebuiau sa modifice documentatiile de evaluare ce le aveau pentru a include in aceste documentatii, planul de prevenire si protectie cerut de anexa 7 din Normele Metodologice.

Autorii metodei de evaluare, au pus la dispozitia evaluatorilor de risc SSM din Romania, un instrument puternic si usor de utilizat, care sale permita se realizeze documentatii de evaluare mult mai detaliate decat prin metoda clasica (INCDPM Buc) si care sa lamureasca angajatorilor beneficiari ai acestor evaluari, urmatoarele:
- locul de munca evaluat este sau nu loc de munca periculos?
- pentru locul de munca evaluat trebuie sa ceara sau nu autorizatie de functionare de la ITM?
- pentru locul de munca evaluat, trebuie sa faca plan de actiune in caz de pericol grav si iminent?
- ce echipament individual de protectie, trebuie sa dea angajatilor care incadreaza locul de munca evaluat?
- instruirea pe care trebuie sa o faca periodic angajatilor care incadreaza locul de munca evaluat, cu ce periodicitate trebuie sa o faca (atentie in No.Met. legiuitorul spune ca aceasta se va face intre 1 luna pana la 6 luni pentru personal productiv si pana la 12 luni pentru personal neproductiv, dar nu precizeaza candse face la o luna , la doua , etc.)

Am postat aceste date, pentru a lamuri confuzia unora care spun ca Metoda Saint Michele este de fapt o copie a metodei INCDPM Buc.

In fisierul anexat la aceste date aveti procedura de evaluare prin metoda Saint Michele, detaliata in paralel cu procedura de evaluare INCDPM Buc.

In felul acesta veti intelege ca de fapt metoda Saint Michele pleaca de la procedura INCDPM Buc. dar prin elementele de noutate ce le are, rezolva de fapt problemele pe care metoda INCDPM Buc. nu le-a mai rezolvat pe cerintele legale SSM in vigoare.

Cu tot respectul ce il am pentru INCDPM Buc,, a trebuit sa fac aceasta metoda fiindca cerintele legale pe domeniul SSM nu asteapta si angajatorii doresc sa nu fie vulnerabili la controalele ITM, pe motiv ca evaluarea ce o au este sumara si ca nu au plan de prevenire si protectie in aceasta documentatie de evaluare.

Detaliile procedurale le aveti in fisierul anexat.

Va multumesc pentru ca ati citit aceste date

dr.ing.col. (r) Vatasescu Mihail si dr. ing. Pasca Mihaela, autorii metodei de evaluare Saint Michele.

Descarca informatii suplimentare
Trimite mesaj
Din Gura in Gura